APA SELEPAS LUUK SAPI?

>> Thursday, 23 July 2009


Apa pun kita terus boleh merancang, mencipta atau apa sahaja yang mampu kita lakukan. Dunia ini adalah kanvas BAHASA. Kita bebas melakar mengikut kehendak kita bersama. Sebutlah apa sahaja, ia pasti akan berlaku. Siapa sangka LUUK SAPI menjadi kenyataan? Kalau kita terus khayal dengan angan- angan mungkin hari ini tiada apa- apa pun yang dapat kita lihat dan rasa.

LUUK SAPI menjadi sumber inspirasi kita semua. Apa tidaknya; ada duka dan lara, ada suka dan ria dan ada pengalaman dapat ditimbah. Iktibar LUUK SAPI hakikatnya masih terus dirasa hingga ke saat ini. Ada yang menjadi rantingan dahan menjalar dan ada yang menjadi kuntuman mimpi kita semua. Ada pahit yang terpaksa dikumuh jua ada madu yang terus dikenang.
Apa pun yang terpaksa ditempuh, kita mesti teruskan perjalanan panjang kita pada masa akan datang. BAHASA perlu pembelaan. BAHASA perlu kasih sayang. Kita belajar dari 'orang-orang kaya' Luuk Sapi bahawa muafakat yang ketat mampu mengungkai duka. Gandingkan tangan bersama dan serulah kembali semangat sapi itu untuk kita terus mempertahankan daulat sebuah perjuangan yang indah...

0 comments:

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP